En aquesta sessió escoltarem com dos destins turístics i dues ciutats mitjanes estan traient profit d’una plataforma Smart City, mostraran els seus principals verticals i explicaran el seu roadmap del futur pròxim.
"Una plataforma Smart City per a ciutats mitjanes i destins turístics, amb quatre casos d’èxit: Olot, Garrotxa, Viladecans i Vila-seca"
La majoria de ciutats es convertiran en els anys 2020 en ciutats intel·ligents farcides de Big Data i desenes de milers de sensors en temps real, però molts ajuntaments i destins turístics es pensen que no està al seu abast. Perquè durant molts anys una Plataforma Smart City estava només a l’abast de grans ciutats amb grans pressupostos, però ara tot això està canviant ràpidament gràcies a l’abundància de dades, l’enorme potencia de la IA i la maduresa tecnològica.
L’Ajuntament d’una ciutat de mida mitjana és una empresa pública amb una organització molt complexa, que funciona 24h/365 dies i s’encarrega de la gestió operativa diària de molts serveis, alguns crítics pels seus habitants: aigua, neteja, vialitat …. I totes aquestes activitats tenen un rastre digital que genera un BigData creixent, que s’està destil·lant i convertint en una eina potent per millorar la gestió de les ciutats.
En aquesta sessió escoltarem com dos destins turístics (la ciutat d’Olot i la comarca de la Garrotxa) i dues ciutats mitjanes (Viladecans i Vila-seca) estan traient profit d’una plataforma Smart City, mostraran els seus principals verticals i explicaran el seu roadmap del futur pròxim.